ks
pomazánkové máslo
jeden kelímek s příchutí niva a jeden s příchutí paprika
1
ks
kapie
červená, na kostičky
4
ks
vařená vejce
na kostičky
1
kelímek
tatarská omáčka
zakysaná
50
g
vysočina
na kostičky
100
g
apetito
dva obdélníčky, nejlépe bylinkové
Postup přípravy receptu
Apetito, tatarku a pomazánkové máslo ušleháme elektrickým šlehačem v míse do hustého krému. Pokud neseženete tatarku zakysanou, lze použít i obyčejnou, ale není to ono.
Vařená vejce, papriku i vysočinu nakrájíme na kostičky a přimícháme do krému. Případně dosolíme. Necháme v lednici vychladit. Pomazánku podáváme namazanou na chléb.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, najemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Vypracované těsto necháme v chladu odpočinout. Mezitím rozmícháme tvaroh s cukry, pudinkem, žloutky. Vmícháme rozinky a…
více o Tvarohový koláč s ořechy
Mouku, máslo, cukr, žloutky, kokos a ořechy (podle potřeby i s trochou mléka) smícháme dohromady a vypracujeme hladké…
více o Bobánky k čaji či kávičce
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví