ks
pomazánkové máslo
jeden kelímek s příchutí niva a jeden s příchutí paprika
1
ks
kapie
červená, na kostičky
4
ks
vařená vejce
na kostičky
1
kelímek
tatarská omáčka
zakysaná
50
g
vysočina
na kostičky
100
g
apetito
dva obdélníčky, nejlépe bylinkové
Postup přípravy receptu
Apetito, tatarku a pomazánkové máslo ušleháme elektrickým šlehačem v míse do hustého krému. Pokud neseženete tatarku zakysanou, lze použít i obyčejnou, ale není to ono.
Vařená vejce, papriku i vysočinu nakrájíme na kostičky a přimícháme do krému. Případně dosolíme. Necháme v lednici vychladit. Pomazánku podáváme namazanou na chléb.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, najemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké těsto, necháme ho v chladu půl hodiny proležet, pak jím pokryjeme dno a část…
více o Amorův jablečný řez (koláč)
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety