ks
pomazánkové máslo
jeden kelímek s příchutí niva a jeden s příchutí paprika
1
ks
kapie
červená, na kostičky
4
ks
vařená vejce
na kostičky
1
kelímek
tatarská omáčka
zakysaná
50
g
vysočina
na kostičky
100
g
apetito
dva obdélníčky, nejlépe bylinkové
Postup přípravy receptu
Apetito, tatarku a pomazánkové máslo ušleháme elektrickým šlehačem v míse do hustého krému. Pokud neseženete tatarku zakysanou, lze použít i obyčejnou, ale není to ono.
Vařená vejce, papriku i vysočinu nakrájíme na kostičky a přimícháme do krému. Případně dosolíme. Necháme v lednici vychladit. Pomazánku podáváme namazanou na chléb.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, najemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát