Ocet s vodou, pepřem a solí lehce ohřejeme. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, vlijeme do lehce zahřátého roztoku z octa a za stálého míchání rozpustíme. Nesmí se vařit.
Na kousky nakrájenou šunku, vajíčka, scezenou zeleninu vmícháme do chladného želatinového roztoku a přidáme trochu majonézy. Nalijeme do paprik, fólie na tlačenku nebo do formy. Necháme ztuhnout.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem