Ocet s vodou, pepřem a solí lehce ohřejeme. Želatinu necháme nabobtnat v troše vody, vlijeme do lehce zahřátého roztoku z octa a za stálého míchání rozpustíme. Nesmí se vařit.
Na kousky nakrájenou šunku, vajíčka, scezenou zeleninu vmícháme do chladného želatinového roztoku a přidáme trochu majonézy. Nalijeme do paprik, fólie na tlačenku nebo do formy. Necháme ztuhnout.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou