Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na závěr vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot pečeme na pečicím papíru na 180 °C asi 30 minut. Po zchladnutí korpus potřeme marmeládou.
Připravíme si krém – z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme vaječný likér a promícháme. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Šleháme doběla.
Krém naneseme na piškot, který máme potřený marmeládou. Na něj navrstvíme šlehačku s cukrem a kakaem. Lze použít i obyčejnou šlehačku, ale ta se musí den předem uvést do varu. Ozdobíme dle fantazie.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu