Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na závěr vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot pečeme na pečicím papíru na 180 °C asi 30 minut. Po zchladnutí korpus potřeme marmeládou.
Připravíme si krém – z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme vaječný likér a promícháme. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Šleháme doběla.
Krém naneseme na piškot, který máme potřený marmeládou. Na něj navrstvíme šlehačku s cukrem a kakaem. Lze použít i obyčejnou šlehačku, ale ta se musí den předem uvést do varu. Ozdobíme dle fantazie.
Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce utřeme s cukrem a pak přilijeme smetanu. Přisypeme mouku a všechno promícháme…
více o Bábovka s čokoládovými kousky
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky
Šagety uvařím (do vody přidám máslo). Maso osmahnu do hněda bez oleje, přidáme rozmačkaný česnek, opepřím, osolím,…
více o Boloňské špagety po anglicku