Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, olej, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Na závěr vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Piškot pečeme na pečicím papíru na 180 °C asi 30 minut. Po zchladnutí korpus potřeme marmeládou.
Připravíme si krém – z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme vaječný likér a promícháme. Necháme vychladnout. Mezitím rozšleháme máslo s cukrem a po částech přidáváme vychladlý pudink. Šleháme doběla.
Krém naneseme na piškot, který máme potřený marmeládou. Na něj navrstvíme šlehačku s cukrem a kakaem. Lze použít i obyčejnou šlehačku, ale ta se musí den předem uvést do varu. Ozdobíme dle fantazie.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme…
více o Zapečené brambory se šlehačkou
Na rozpáleném másle zpěníme mouku, zalijeme vodou nebo vývarem, dochutíme solí a octem, přidáme celé nové koření, pepř…
více o Kulajda se zastřeným vajíčkem