Valašská kyselice

2.4

hodnoceno: 5
Příprava: 50 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks brambory větší
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • masox
    • pepř mletý bílý
    • kopr sterilovaný
    • bobkový list
    • 2
      ks klobása páry
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 150
      g nákládané žampiony
    • nové koření
    • 150
      g kysané zelí sterilované
    • kmín
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

  • Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme.
  • Až jsou brambory měkké, přidáme zelí, žampiony i s nálevem, trochu kopru, všechno koření, masox a dosolíme.
  • Když je zelí uvařené, rozmícháme mouku v trošce vody a vlijeme do polévky.
  • Deset minut povaříme, přidáme klobásu a nakonec zjemníme smetanou, ochutíme solí a mletým bílým pepřem.

Podobné recepty

Doporučujeme