Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko, rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké ,vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4–5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka