Valašské frgály

1.75

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Drobenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 4
      lžíce hnědý rum
    • 100
      g hrubá mouka
    • sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      dl mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 200
      g hrubá mouka
    • 30
      g droždí
    • 120
      g margarín
    • 120
      g cukr krupice
  • Náplň
    • sůl
    • 100
      g rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 400
      g hlávkové zelí

Postup přípravy receptu

  • Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko, rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké ,vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4–5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.
Zařazení: Koláče

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: