Do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr, vlijeme vlažné mléko, rozpuštěný tuk a žloutky. Rozdrobíme droždí a necháme je rozpustit. Vymícháme hladké ,vláčné těsto, které necháme nakynout asi 30 minut přikryté. Těsto rozdělíme na 4–5 dílů na lehce vymazaný rovný plech. Rukama potřenýma kapkou oleje vytvarujeme kruh stejnoměrně silný, potřeme náplní (krájené spařené zelí a rozinky s kořením), posypeme drobenkou, pokapeme rumem a pečeme v horké troubě po krátkém nakynutí.
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Z koření připravíme marinádu, kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, přidáme marinádu a necháme chvilku odležet.
Na…
více o Kuřecí maso s pórkem na kari