Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem, pepřem a lžící sádla (oleje).
Než zelí změkne, připravíme si těsto. Oloupané brambory nastrouháme na jemné nudličky, slijeme z nich vodu, kterou pustily. Přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vše promícháme.
V kastrolku svaříme mléko, bramborové těsto jím spaříme a směs opět důkladně promísíme.
Do pekáčku vytřeného lžící sádla nalijeme polovinu těsta a přidáme uvařené ochucené zelí. Vrstvu náplně zakryjeme druhou polovinou bramborového těsta, povrch urovnáme a vložíme vše do trouby vyhřáté na 190 °C.
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná