Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem, pepřem a lžící sádla (oleje).
Než zelí změkne, připravíme si těsto. Oloupané brambory nastrouháme na jemné nudličky, slijeme z nich vodu, kterou pustily. Přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vše promícháme.
V kastrolku svaříme mléko, bramborové těsto jím spaříme a směs opět důkladně promísíme.
Do pekáčku vytřeného lžící sádla nalijeme polovinu těsta a přidáme uvařené ochucené zelí. Vrstvu náplně zakryjeme druhou polovinou bramborového těsta, povrch urovnáme a vložíme vše do trouby vyhřáté na 190 °C.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka