Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem, pepřem a lžící sádla (oleje).
Než zelí změkne, připravíme si těsto. Oloupané brambory nastrouháme na jemné nudličky, slijeme z nich vodu, kterou pustily. Přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vše promícháme.
V kastrolku svaříme mléko, bramborové těsto jím spaříme a směs opět důkladně promísíme.
Do pekáčku vytřeného lžící sádla nalijeme polovinu těsta a přidáme uvařené ochucené zelí. Vrstvu náplně zakryjeme druhou polovinou bramborového těsta, povrch urovnáme a vložíme vše do trouby vyhřáté na 190 °C.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený