Zelí pokrájíme nebo nakrouháme, dáme do kastrolu, osolíme, přilijeme vodu a necháme 20 minut dusit. Až bude měkké, dochutíme solí, kmínem, pepřem a lžící sádla (oleje).
Než zelí změkne, připravíme si těsto. Oloupané brambory nastrouháme na jemné nudličky, slijeme z nich vodu, kterou pustily. Přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a vše promícháme.
V kastrolku svaříme mléko, bramborové těsto jím spaříme a směs opět důkladně promísíme.
Do pekáčku vytřeného lžící sádla nalijeme polovinu těsta a přidáme uvařené ochucené zelí. Vrstvu náplně zakryjeme druhou polovinou bramborového těsta, povrch urovnáme a vložíme vše do trouby vyhřáté na 190 °C.
Napřed si uděláme náplň. Třeme máslo s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme rum podle chuti. Když…
více o Ořechové kuličky – nepečené
Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh. Máslo a čokoládu rozpustit nad parou a nechat vychladnout. Vzniklou hmotu vmíchat do…
více o Sněhový koláč s čokoládou
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků