Valentýnské srdce

1.75

hodnoceno: 4
Příprava: 50 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 75
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g čokoláda - mléčná
    • hrubá mouka na vymazání formy
    • tuk na vymazání formy
    • 0,5
      lžička prášek do pečiva
    • 125
      g cukr krupice
  • Náplň
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka pepř mletý kajenský
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g mascarpone
    • 50
      ml likér smetanový (whisky cream, Baileys)
  • Dohotovení
    • potravinářské barvivo červené
    • 1
      balíček želé dortové

Postup přípravy receptu

  • Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Hmotou ve tvaru srdce naplníme formu vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě. Mascarpone smícháme s cukrem, vyšlehanou smetanou, ochutíme likérem a kajenským pepřem. Náplň rozetřeme na korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Polovinu obarvíme červenou barvou, rozlijeme na tácek s okrajem vrstvu silnou asi 3 mm a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí vykrájíme z červeného želé různě velká srdíčka a rozložíme je na jednu polovinu dortu. Na druhou polovinu naskládáme očištěné, na plátky nakrájené jahody. Zbylé čiré želé rozehřejeme a přelijeme jím povrch dortu. Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu a strany dortu případně ozdobíme červenými srdíčky.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: