Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Hmotou ve tvaru srdce naplníme formu vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě. Mascarpone smícháme s cukrem, vyšlehanou smetanou, ochutíme likérem a kajenským pepřem. Náplň rozetřeme na korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Polovinu obarvíme červenou barvou, rozlijeme na tácek s okrajem vrstvu silnou asi 3 mm a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí vykrájíme z červeného želé různě velká srdíčka a rozložíme je na jednu polovinu dortu. Na druhou polovinu naskládáme očištěné, na plátky nakrájené jahody. Zbylé čiré želé rozehřejeme a přelijeme jím povrch dortu. Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu a strany dortu případně ozdobíme červenými srdíčky.
Na pánev dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Zatím rozkrájíme napůl (na délku) párky, ale nedokrojíme je…
více o Srdce z párku plněné vejcem
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček