Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Máslo utřeme s rozpuštěnou čokoládou a vmícháme do vaječné pěny. Nakonec zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem. Hmotou ve tvaru srdce naplníme formu vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů asi 40 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě. Mascarpone smícháme s cukrem, vyšlehanou smetanou, ochutíme likérem a kajenským pepřem. Náplň rozetřeme na korpus ve formě a dáme do chladničky ztuhnout. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Polovinu obarvíme červenou barvou, rozlijeme na tácek s okrajem vrstvu silnou asi 3 mm a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí vykrájíme z červeného želé různě velká srdíčka a rozložíme je na jednu polovinu dortu. Na druhou polovinu naskládáme očištěné, na plátky nakrájené jahody. Zbylé čiré želé rozehřejeme a přelijeme jím povrch dortu. Dort uložíme do chladničky. Po ztuhnutí sejmeme formu a strany dortu případně ozdobíme červenými srdíčky.
Na pánev dáme přiměřeně sádla nebo oleje. Necháme rozpálit. Zatím rozkrájíme napůl (na délku) párky, ale nedokrojíme je…
více o Srdce z párku plněné vejcem
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, žloutky, kakao, vodu a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků.…
více o Řezy se šlehačkou a pudinkem
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Směs pro bramborové knedlíky rozmícháme s vodou, vejci a moukou, osolíme podle chuti a necháme 5 minut nabobtnat. Potom…
více o Bramborové koblížky se salámem