Těsto: Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, mouku a vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj bochánek a zabalený do fólie jej uložíme asi na 30 minut do chladničky. Z kartonu vystřihneme srdce asi 25x25 cm. Oddělíme 600 g těsta a zbytek vrátíme do chladničky. Na pomoučeném vále těsto vyválíme. Podle šablony vykrojíme tvar srdce. Troubu předehřejeme na 175 °C. Korpus pečeme asi 10 minut a několikrát jej propíchneme vidličkou.
Okraj srdce: Ze zbylého těsta vyválíme váleček silný jako prst. Na předpečený korpus kolem dokola položíme váleček z těsta. Celé srdce potřeme studenou vodou. Zvýšený okraj nakonec ozdobíme vidličkou. Pečeme ještě asi 10 minut. Hotové necháme vychladnout.
Náplň: Zmrzlé ovoce dáme do středu srdce a několik kousků odložíme. Želatinu připravíme dle návodu. Až začne tuhnout, ovoce jí pomalu přeléváme. V chladničce necháme ztuhnout. Smetanu ušleháme dotuha, cukrářským sáčkem dort ozdobíme a poklademe nejhezčím ovocem.
Cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Půlku cibule dáme na dno pekáčku.…
více o Pečené vepřové koleno na zelí
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do chladničky na cca 1/2…
více o Cukroví z pudinku bez vajec