
3
Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný… více o Slovenský válený štrúdl
Tuk rozpustíme nad parou, přidáme ostatní přísady a mícháme 15–20 minut. Do formiček nastříháme kousky barevného… více o Čokoláda na vánoční stromeček
Ušleháme šlehačku a lehce vmícháme tvaroh a některou ze zvolených příchutí. Sušenky (3×7 ks) rozložíme na alobal,… více o Nepečená střecha – slané variace
Někdy to nejlepší prostě potřebuje svůj čas. A u karamelizované cibule to platí dvojnásob. Je… Celý článek
Každé znamení zvěrokruhu je něčím specifické, a to i pokud jde o chuťové preference. Dokonce i… Celý článek
Nudle jsou oblíbeným pokrmem po celém světě, ale tolik druhů, kolik mají v Asii, nikde jinde… Celý článek
Jedno italské přísloví říká, že do ženy a do melounu nevidíš. Jenže kdo by se chtěl z obchodu… Celý článek
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.… více o Rybízový koláč s polevou
Vodu s cukrem, tukem a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi,… více o Šalamounské řezy
Petrželovou nať nasekáme na drobno. Na alobal kápneme olivový olej (asi tak 1 - 2 polévkové lžíce) a rovnoměrně ho po… více o Ďábelský pangasius
Na sádle osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme tenké plátky brambor rozkrájené na půlměsíčky a mletou… více o Hajducká polévka
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s… více o Pomerančová bábovka
Vařené, oloupané a vychladlé brambory nastrouháme a se žloutkem, vejcem, solí, krupicí a moukou zpracujeme vláčné těsto… více o Bramborové knedlíky
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání… více o Houbová omáčka smetanová
Kokos smýcháme s cukrem a přidáme bílek, dále rum podle potřeby aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota ze které… více o Bílé myšky
Cibuli osmahněte na oleji. Nechte ji zchladnout a smíchejte se strouhankou, masem, skořicí, vejcem, solí a pepřem.… více o Masové koule s cizrnou
Dáme vařit žebra a přitom oloupeme brambory a očistíme a pokrájíme zeleninu (mrkev, celer, petržel) na kostičky,… více o Netradiční bramboračka
Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a umeleme spolu s vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí navlhčenou v… více o Kapustové karbanátky
Na másle s kapkou oleje osmahneme najemno nasekanou cibulku. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu… více o Drožďová polévka se zeleninou a kapáním