Mléko a smetanu necháme projít lehce varem. Přidáme vanilkový lusk, který přepůlíme a nožem vsypeme semínka. Přiklopíme a necháme 10 minut odstát kvůli propojení chuti vanilky. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme hrnek se směsí mléka a smetany. Důkladně promícháme a vlijeme do zbytku mléka a smetany. Povaříme cca 3–4 minuty za stálého míchání. Ještě teplé přecedíme, ochladíme a dáme do mrazáku v plastové nádobě. Po 30 minutách promícháme a necháme zatuhnout.
Když přidáte 300–400 g propasírovaného ovoce, máte ovocnou. Propasírované ovoce přidáte přes cedník do mléka a povaříte. Místo vanilkového lusku můžete dát několik kávových lžiček vanilkového cukru.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem