
3.4
Na vál vysypeme hladkou mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě. Přidáme… více o Vanilkové rohlajze
Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho… více o Vanilkové nebe
Žloutky s prosátým moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem třeme 30 až 40 minut. Pak je lžičkou nanášíme do vymazaných… více o Vanilkové rakvičky
Nejste se sebou spokojeni a chtěli byste nějaké to kilo shodit? Snaha zhubnout 5 kg může být… Celý článek
Jemnost a lehkost tiramisu, nejklasičtějšího italského moučníku, je nepřekonatelná. Tiramisu… Celý článek
Připravit večeři, která uspokojí chutě všech členů rodiny, může být někdy opravdovou výzvou. S… Celý článek
Známe to asi všichni. Občas se prostě stane, že zůstane ležet v sáčku zabalených pár kousků… Celý článek
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do… více o Hildin vynikající makovec
Náplň uděláme tak, že jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. Mletý mák smícháme se lžící cukru krupice.… více o Rychlé řezy s mákem
Z výše uvedených ingrediencí uhněteme tmavé těsto, vyválíme a položíme na hodně vymazaný nevysypaný plech. Na tmavé… více o Tříbarevný tvarohový koláč
Z mouky, vejce, soli a studené vody vypracujeme polotuhé těsto a do vroucí osolené vody přes cedník nebo struhadlo s… více o Nokerle s vajíčkem
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Doba pečení je přibližně 1:45. Ořechy, rozinky a… více o Americká buchta z domácí pekárny
Cizrnu je potřeba nechat 12 hodin odmočit a pak se dá vařit doměkka. Zatímco vaří, nakrájíme na kostičky šunku a… více o Jednoduchý cizrnový salát
Cukr,pomazánkové máslo a šlehačku vyšleháme do krému. Na dno nádoby dáme poškoty namočené v kávě. Na piškoty dáme krém… více o České tiramisu
Maso pokrájíme na nudličky nebo kostičky, posypeme kořením, přidáme plátky česneku, cibuli, scezené žampiony a zakapeme… více o Česnekovo-žampionové masíčko na minutku
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky… více o Losos s bylinkovou omáčkou
Na lžičce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme postrouhané tofu, rajský protlak a krátce osmažíme. Necháme… více o Červená tofu pomazánka
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem. 1. Cizrnu přes noc namočte… více o Francouzský salát z cizrny
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to… více o Výborný domácí krtkův dort