Máslo s ostatními surovinami zpracujeme v pevné těsto, které necháme několik hodin v chladu. Před zpracováním ho necháme v pokojové teplotě, ale nesmí úplně změknout. Pak obvyklým způsobem tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12–15 min.
Dávka je poměrně velká, ale to jen proto, že jsou vážně božské.
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete