Na vál vysypeme hladkou mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě. Přidáme ořechy, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odležet.
Z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na pečicím papírem vyložený plech, a pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova při 170 °C.
Ještě horké rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka