Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem vytváříme rohlíčky (těsto protlačujeme přes nástavec a nožem oddělujeme jednotlivé kousky, jde to velice rychle). Cukroví upečeme dorůžova na plechu vyloženém papírem na pečení. Ihned po upečení rohlíčky opatrně obalíme v cukru (teplé jsou křehké).
Ještě poznámka – snažíme se rohlíčky netvarovat příliš tlusté, protože při pečení se trošku rozšíří.
Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru), mouku dáme do mísy a přidáme…
více o Slaný závin s vinnou klobásou
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Mandlový dort s meruňkami
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany