Žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do zhoustnutí. Dále vmícháme po částech sníh z bílků a také mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto vlijeme do trošku větší dortové formy, olejem vymaštěné a hrubou moukou vysypané. Pečeme pozvolna v troubě předehřáté asi na 165–170°C, přibližně 40 minut.
Z pudinkového prášku a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme i rum.
Tuk rozpustíme, přidáme mléko a cukr. Musíme vše míchat na mírném ohni, aby směs nebublala. Potom přidáme lžíci solamylu a nakonec kakao. (Směs bychom měli dělat až nakonec, když už je korpus vychladlý a promazaný, protože když už je poleva hotová, tak rychle tuhne a špatně se s ní pracuje.)
Korpus dvakrát rozkrojíme. Spodní část potřeme marmeládou a čokoládovým krémem. Prostřední část potřeme jen čokoládovým krémem. Vrchní část potřeme polevou. Kraje dortu přetřeme vanilkovým krémem, kterým dort i dozdobíme.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Začneme korpusem. Do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve…
více o Skořicové sušenky s povidly
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena