Žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do zhoustnutí. Dále vmícháme po částech sníh z bílků a také mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto vlijeme do trošku větší dortové formy, olejem vymaštěné a hrubou moukou vysypané. Pečeme pozvolna v troubě předehřáté asi na 165–170°C, přibližně 40 minut.
Z pudinkového prášku a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Nakonec zašleháme i rum.
Tuk rozpustíme, přidáme mléko a cukr. Musíme vše míchat na mírném ohni, aby směs nebublala. Potom přidáme lžíci solamylu a nakonec kakao. (Směs bychom měli dělat až nakonec, když už je korpus vychladlý a promazaný, protože když už je poleva hotová, tak rychle tuhne a špatně se s ní pracuje.)
Korpus dvakrát rozkrojíme. Spodní část potřeme marmeládou a čokoládovým krémem. Prostřední část potřeme jen čokoládovým krémem. Vrchní část potřeme polevou. Kraje dortu přetřeme vanilkovým krémem, kterým dort i dozdobíme.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Začneme korpusem. Do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči