Do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných jablek smíchaných s pudinkem. Jablka není nutné sladit.
Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto pak vlijeme na jablkovou vrstvu a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova. Po upečení necháme vychladnout, formu otevřeme a jablečný korpus otočíme vzhůru nohama.
Z mléka a pudinku si uvaříme hustý pudink, který pod folií (abychom neměli škraloup) necháme vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny, pak přidáme chladný pudink a řádně promícháme. Krém pak naneseme na jablečný korpus a uhladíme. Smetanu si ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Tu pak natřeme na pudinkovou vrstvu a uhladíme. Dáme vychladit.
Vychlazený dort můžeme dozdobit čokoládovými hoblinkami, skořicí nebo kouskem jablka.
Pokud chceme upéct místo dortu řezy, plech vyložíme pro lepší manipulaci pečicím papírem a množství surovin 1–1,5krát zvýšíme.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Cibulky pokrájíme na kousky, cizrnu scedíme. Všechno…
více o Cizrnový salát s tuňákem
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce