Do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných jablek smíchaných s pudinkem. Jablka není nutné sladit.
Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto pak vlijeme na jablkovou vrstvu a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova. Po upečení necháme vychladnout, formu otevřeme a jablečný korpus otočíme vzhůru nohama.
Z mléka a pudinku si uvaříme hustý pudink, který pod folií (abychom neměli škraloup) necháme vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny, pak přidáme chladný pudink a řádně promícháme. Krém pak naneseme na jablečný korpus a uhladíme. Smetanu si ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Tu pak natřeme na pudinkovou vrstvu a uhladíme. Dáme vychladit.
Vychlazený dort můžeme dozdobit čokoládovými hoblinkami, skořicí nebo kouskem jablka.
Pokud chceme upéct místo dortu řezy, plech vyložíme pro lepší manipulaci pečicím papírem a množství surovin 1–1,5krát zvýšíme.
Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme…
více o Ořechová pomazánka na topinky
Nejprve si banány oloupeme a pak rozkrojíme na půl a položíme na talířek. Mléko s kakaem pak spojíme, aby vznikl jakoby…
více o Banány s čokoládovou polevou