Do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných jablek smíchaných s pudinkem. Jablka není nutné sladit.
Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto pak vlijeme na jablkovou vrstvu a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova. Po upečení necháme vychladnout, formu otevřeme a jablečný korpus otočíme vzhůru nohama.
Z mléka a pudinku si uvaříme hustý pudink, který pod folií (abychom neměli škraloup) necháme vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny, pak přidáme chladný pudink a řádně promícháme. Krém pak naneseme na jablečný korpus a uhladíme. Smetanu si ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Tu pak natřeme na pudinkovou vrstvu a uhladíme. Dáme vychladit.
Vychlazený dort můžeme dozdobit čokoládovými hoblinkami, skořicí nebo kouskem jablka.
Pokud chceme upéct místo dortu řezy, plech vyložíme pro lepší manipulaci pečicím papírem a množství surovin 1–1,5krát zvýšíme.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
1. Dáme vařit penne.
2. Mezitím nakrájíme cibuli a šunku na kostičky.
3. Osmahneme cibuli na oleji a až bude cibule…
více o Penne se smetanovou omáčkou
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka a cibuli jemně nasekáme a vše…
více o Zapečené brambory s párky