Do vymazané a vysypané dortové formy (22 cm) rovnoměrně nasypeme slabou vrstvu kokosu. Na tu pak dáme vrstvu strouhaných jablek smíchaných s pudinkem. Jablka není nutné sladit.
Žloutky utřeme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, vmícháme mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto pak vlijeme na jablkovou vrstvu a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova. Po upečení necháme vychladnout, formu otevřeme a jablečný korpus otočíme vzhůru nohama.
Z mléka a pudinku si uvaříme hustý pudink, který pod folií (abychom neměli škraloup) necháme vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny, pak přidáme chladný pudink a řádně promícháme. Krém pak naneseme na jablečný korpus a uhladíme. Smetanu si ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Tu pak natřeme na pudinkovou vrstvu a uhladíme. Dáme vychladit.
Vychlazený dort můžeme dozdobit čokoládovými hoblinkami, skořicí nebo kouskem jablka.
Pokud chceme upéct místo dortu řezy, plech vyložíme pro lepší manipulaci pečicím papírem a množství surovin 1–1,5krát zvýšíme.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč