lžička
vanilková esence
nebo extrakt z 1 vanilkoveho lusku
0,5
hrnek
mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
Vsechny ingredience smichame a vytvorime tuzsi, mazlave testo. Zabalime do kuchynske folie a dame na par hodin odpocinout do lednice (nejlepe pres noc). Pote vytahneme z chladu a ponechame v pokojove teplote povolit. Pripravime si mensi plochy plech, ktery vylozime pecicim papirem. Z testa odebirame kousky velikosti cca 2x2 cm, prohneteme v ruce dokud mirne nezmeknou a pote vyvalime valecek. Vytvorime tvar rohlicku a preneseme na plech. Takto pokracujeme s celym zbytkem testa. Peceme v predehrate troube cca 10-12 min. pri teplote 170 stupnu. Po vyjmuti ponechame chvilicku na plechu, pote jeste teple opatrne obalime v mouckovem cukru.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Mléko společně s kakaem a skořicí přivedeme k varu, poté odstavíme a necháme vychladnout. Jablka oloupeme a nastroháme…
více o Kakaový moučník s jablky
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka