lžička
vanilková esence
nebo extrakt z 1 vanilkoveho lusku
0,5
hrnek
mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
Vsechny ingredience smichame a vytvorime tuzsi, mazlave testo. Zabalime do kuchynske folie a dame na par hodin odpocinout do lednice (nejlepe pres noc). Pote vytahneme z chladu a ponechame v pokojove teplote povolit. Pripravime si mensi plochy plech, ktery vylozime pecicim papirem. Z testa odebirame kousky velikosti cca 2x2 cm, prohneteme v ruce dokud mirne nezmeknou a pote vyvalime valecek. Vytvorime tvar rohlicku a preneseme na plech. Takto pokracujeme s celym zbytkem testa. Peceme v predehrate troube cca 10-12 min. pri teplote 170 stupnu. Po vyjmuti ponechame chvilicku na plechu, pote jeste teple opatrne obalime v mouckovem cukru.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem