lžička
vanilková esence
nebo extrakt z 1 vanilkoveho lusku
0,5
hrnek
mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
Vsechny ingredience smichame a vytvorime tuzsi, mazlave testo. Zabalime do kuchynske folie a dame na par hodin odpocinout do lednice (nejlepe pres noc). Pote vytahneme z chladu a ponechame v pokojove teplote povolit. Pripravime si mensi plochy plech, ktery vylozime pecicim papirem. Z testa odebirame kousky velikosti cca 2x2 cm, prohneteme v ruce dokud mirne nezmeknou a pote vyvalime valecek. Vytvorime tvar rohlicku a preneseme na plech. Takto pokracujeme s celym zbytkem testa. Peceme v predehrate troube cca 10-12 min. pri teplote 170 stupnu. Po vyjmuti ponechame chvilicku na plechu, pote jeste teple opatrne obalime v mouckovem cukru.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies