lžička
vanilková esence
nebo extrakt z 1 vanilkoveho lusku
0,5
hrnek
mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
Vsechny ingredience smichame a vytvorime tuzsi, mazlave testo. Zabalime do kuchynske folie a dame na par hodin odpocinout do lednice (nejlepe pres noc). Pote vytahneme z chladu a ponechame v pokojove teplote povolit. Pripravime si mensi plochy plech, ktery vylozime pecicim papirem. Z testa odebirame kousky velikosti cca 2x2 cm, prohneteme v ruce dokud mirne nezmeknou a pote vyvalime valecek. Vytvorime tvar rohlicku a preneseme na plech. Takto pokracujeme s celym zbytkem testa. Peceme v predehrate troube cca 10-12 min. pri teplote 170 stupnu. Po vyjmuti ponechame chvilicku na plechu, pote jeste teple opatrne obalime v mouckovem cukru.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ze všech surovin vytvoříme těsto a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Přes mlýnek na maso s nástavcem…
více o Vanilkové rohlíčky – rychlé
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky