lžička
vanilková esence
nebo extrakt z 1 vanilkoveho lusku
0,5
hrnek
mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
Vsechny ingredience smichame a vytvorime tuzsi, mazlave testo. Zabalime do kuchynske folie a dame na par hodin odpocinout do lednice (nejlepe pres noc). Pote vytahneme z chladu a ponechame v pokojove teplote povolit. Pripravime si mensi plochy plech, ktery vylozime pecicim papirem. Z testa odebirame kousky velikosti cca 2x2 cm, prohneteme v ruce dokud mirne nezmeknou a pote vyvalime valecek. Vytvorime tvar rohlicku a preneseme na plech. Takto pokracujeme s celym zbytkem testa. Peceme v predehrate troube cca 10-12 min. pri teplote 170 stupnu. Po vyjmuti ponechame chvilicku na plechu, pote jeste teple opatrne obalime v mouckovem cukru.
Z bílku ušleháme sníh a ten spojíme se všemi ingrediencemi. Z ořechového těsta tvoříme válečky, které pozvolna stočíme…
více o Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Opláchnuté díly masa protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, mírně osmahneme na…
více o Hospodská svíčková na smetaně