balíček
dezert v prášku
nebo klasicky uvařený pudink z 250 ml mléka a 1 vanilkového pudinku
4
lžíce
cukr
Dort
1
špetka
sůl
1
ks
vejce
1
dl
rostlinný olej
2
dl
mléko
200
g
moučkový cukr
2
lžíce
skořice
1–2
220
g
polohrubá mouka
1
lžička
prášek do pečiva
může být i do perníku
Na ozdobení
ovoce
čokoládové hoblinky
oříšky
apod.
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme sníh utvořený z bílku a špetky soli. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Zbytek mouky společně s kypřicím práškem, cukrem a mlékem smícháme a přisypeme skořici. Promícháme a vléváme do formy na první směs mřížkovaně. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
Po vychladnutí korpus prořízneme, namažeme krémem. Zbytek (větší část krému) natřeme po obvodu celého dortu. Nakonec dozdobíme dle chuti.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou