balíček
dezert v prášku
nebo klasicky uvařený pudink z 250 ml mléka a 1 vanilkového pudinku
4
lžíce
cukr
Dort
1
špetka
sůl
1
ks
vejce
1
dl
rostlinný olej
2
dl
mléko
200
g
moučkový cukr
2
lžíce
skořice
1–2
220
g
polohrubá mouka
1
lžička
prášek do pečiva
může být i do perníku
Na ozdobení
ovoce
čokoládové hoblinky
oříšky
apod.
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme sníh utvořený z bílku a špetky soli. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Zbytek mouky společně s kypřicím práškem, cukrem a mlékem smícháme a přisypeme skořici. Promícháme a vléváme do formy na první směs mřížkovaně. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
Po vychladnutí korpus prořízneme, namažeme krémem. Zbytek (větší část krému) natřeme po obvodu celého dortu. Nakonec dozdobíme dle chuti.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové