balíček
dezert v prášku
nebo klasicky uvařený pudink z 250 ml mléka a 1 vanilkového pudinku
4
lžíce
cukr
Dort
1
špetka
sůl
1
ks
vejce
1
dl
rostlinný olej
2
dl
mléko
200
g
moučkový cukr
2
lžíce
skořice
1–2
220
g
polohrubá mouka
1
lžička
prášek do pečiva
může být i do perníku
Na ozdobení
ovoce
čokoládové hoblinky
oříšky
apod.
Postup přípravy receptu
Do mísy prosijeme 120 g mouky, přidáme 150 g cukru, 1 dl mléka, oleje a žloutek. Ušleháme. Opatrně do směsi vmícháme sníh utvořený z bílku a špetky soli. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Zbytek mouky společně s kypřicím práškem, cukrem a mlékem smícháme a přisypeme skořici. Promícháme a vléváme do formy na první směs mřížkovaně. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut.
Po vychladnutí korpus prořízneme, namažeme krémem. Zbytek (větší část krému) natřeme po obvodu celého dortu. Nakonec dozdobíme dle chuti.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osmahneme na trošce oleje. Po vychladnutí rozsekáme na drobné kousíčky (v robotu se to dělá…
více o Dobroučká kuřecí pomazánka
Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v lednici 1…
více o Božské ořechové trojúhelníky
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Těsto: šlehat vejce s cukrem a špetkou soli, přidat olej. Pak mouku s prdopečem současně s mlékem. Promíchat
Do velké…
více o Francouzský hruškový koláč