Najprv upečieme sušienky (alebo kúpime hotové piškóty :)). Rúru vyhrejeme na 190 °C. Maslo našľaháme s cukrom do peny, všľaháme vajce a likér. Potom postupne vmiešame múku a mandle.
Plech vyložíme papierom na pečenie a lyžicou na ne nanesieme kopčeky mandľového cesta s 3 cm rozostupmi. Pečieme v rúre 8 min. a potom necháme sušienky vychladnúť.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme puding. Povrch prekryjeme potravinovou fóliou, aby sa nevytvorila šupka a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka ju vmiešame do prešľahaného vychladnutého pudingu.
Jahody umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Do misy postupne vrstvíme sušienky, jahody a krém, dokiaľ ju celú nezaplníme. Pohár necháme vychladnúť a pred podávaním ozdobíme ešte jahodami a mätovými lístkami a poprášime múčkovým cukrom.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce