Na vál prosyjeme mouku, vmícháme cukr, ořechy, příchutě a doprostřed rozdrobíme tuk, přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu ztuhnout. Potom těsto vyválíme na silnější plát, vykrájíme z něj formičkou srdíčka a vložíme je na vymazaný plech. Každé srdíčko na povrchu potřeme lehce vodou a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy