Vánoční bublanina

4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1,5
      hrst rozinky
    • skořice
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      hrst nasekané ořechy vlašské
    • 1
      hrnek olej
    • 3
      ks jablka
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté je vhodíme do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědla.
  • Do větší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr smíchaný s vanilkovým cukrem. Vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej, mléko a znovu začneme šlehat, dokud se ingredience pořádně nepromíchají.
  • Mouku smícháme s práškem do pečiva a se skořicí. Vezmeme si lžíci do jedné ruky a do druhé ruční šlehač. Šlehač zapneme a pomalu do těsta začneme zašlehávat mouku. Když je v těstu všechna mouka, zapneme šlehač na nejvyšší otáčky a naposledy těsto zamícháme. Do těsta stěrkou vmícháme ořechy a rozinky.
  • Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta a posypeme ho jablky. Poté na jablka nalijeme zbylé těsto. Bublaninu vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme, dokud se rohy bublaniny nezačnou odlepovat od stěny a špejle není při vytažení z bublaniny suchá.
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: