Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté je vhodíme do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědla.
Do větší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr smíchaný s vanilkovým cukrem. Vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej, mléko a znovu začneme šlehat, dokud se ingredience pořádně nepromíchají.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se skořicí. Vezmeme si lžíci do jedné ruky a do druhé ruční šlehač. Šlehač zapneme a pomalu do těsta začneme zašlehávat mouku. Když je v těstu všechna mouka, zapneme šlehač na nejvyšší otáčky a naposledy těsto zamícháme. Do těsta stěrkou vmícháme ořechy a rozinky.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta a posypeme ho jablky. Poté na jablka nalijeme zbylé těsto. Bublaninu vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme, dokud se rohy bublaniny nezačnou odlepovat od stěny a špejle není při vytažení z bublaniny suchá.
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Mrkev očistíme, nastrouháme na jemném struhadle smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme těsto, které necháme asi…
více o Mrkvové hvězdičky se zázvorem