Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté je vhodíme do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědla.
Do větší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr smíchaný s vanilkovým cukrem. Vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej, mléko a znovu začneme šlehat, dokud se ingredience pořádně nepromíchají.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se skořicí. Vezmeme si lžíci do jedné ruky a do druhé ruční šlehač. Šlehač zapneme a pomalu do těsta začneme zašlehávat mouku. Když je v těstu všechna mouka, zapneme šlehač na nejvyšší otáčky a naposledy těsto zamícháme. Do těsta stěrkou vmícháme ořechy a rozinky.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta a posypeme ho jablky. Poté na jablka nalijeme zbylé těsto. Bublaninu vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme, dokud se rohy bublaniny nezačnou odlepovat od stěny a špejle není při vytažení z bublaniny suchá.
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, chvíli restujeme, přisypeme papriku, přilijeme smetanu a tolik…
více o Paprikové brambory s okurkami
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka