Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté je vhodíme do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědla.
Do větší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr smíchaný s vanilkovým cukrem. Vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej, mléko a znovu začneme šlehat, dokud se ingredience pořádně nepromíchají.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se skořicí. Vezmeme si lžíci do jedné ruky a do druhé ruční šlehač. Šlehač zapneme a pomalu do těsta začneme zašlehávat mouku. Když je v těstu všechna mouka, zapneme šlehač na nejvyšší otáčky a naposledy těsto zamícháme. Do těsta stěrkou vmícháme ořechy a rozinky.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta a posypeme ho jablky. Poté na jablka nalijeme zbylé těsto. Bublaninu vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme, dokud se rohy bublaniny nezačnou odlepovat od stěny a špejle není při vytažení z bublaniny suchá.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
V horké lázni si roztopíme čokoládu a tuk (horká lázeň je hrnec s vodou, ve kterém je menší hrnec, kam si dáme čokoládu…
více o Piškotové dezertíky na špejli
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem