Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Poté je vhodíme do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědla.
Do větší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr smíchaný s vanilkovým cukrem. Vyšleháme do pěny. Poté přidáme olej, mléko a znovu začneme šlehat, dokud se ingredience pořádně nepromíchají.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se skořicí. Vezmeme si lžíci do jedné ruky a do druhé ruční šlehač. Šlehač zapneme a pomalu do těsta začneme zašlehávat mouku. Když je v těstu všechna mouka, zapneme šlehač na nejvyšší otáčky a naposledy těsto zamícháme. Do těsta stěrkou vmícháme ořechy a rozinky.
Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta a posypeme ho jablky. Poté na jablka nalijeme zbylé těsto. Bublaninu vložíme do vyhřáté trouby a při 200 °C pečeme, dokud se rohy bublaniny nezačnou odlepovat od stěny a špejle není při vytažení z bublaniny suchá.
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
1. smíchat sypké suroviny v misce č. 1 (mouka, čokoláda, ořechy, sůl, prášek do pečiva)
2. v misce č. 2 vyšlehat máslo…
více o Bábovka, kterou si zamilujete
Smetanu, vejce a olej rozmícháme v misce. Přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva a řádně promícháme do řídkého, hladkého…
více o Rychlá buchta z kysané smetany