
4
Ze surovin vypracujeme těsto, které vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem. Pečeme 30 minut při… více o Bublanina
Všechny přísady dáme do misky, dobře promícháme a těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe… více o Fofr bublanina
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřicím práškem. Máslo, cukr a žloutky utřeme do… více o Péřová bublanina
Některé dorty vypadají až příliš dobře na to, abyste měli chuť je sníst. Siân-Amy Pettit známá… Celý článek
Mazání másla na chleba je činnost, nad kterou většina z nás vůbec nepřemýšlí. Ukrojíte chleba,… Celý článek
Málokteré ovoce dokáže člověka tak pozitivně naladit jako krásně oranžové meruňky. Zavařte si… Celý článek
Ovocné koláče k létu prostě patří. Nebojte se jich a upečte si některý podle receptu slavných… Celý článek
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní ingredience. Těsto vlijeme do vymazené a strouhankou (hrubou… více o Kokosová hrníčková bábovka
Nakrájíme menší kousky kuřecího masa a maso rozdělíme na dvě hromádky. Jednu část masa okořeníme grilovacím kořením a… více o Kuřecí kousky dvou barev
Vodu s máslem a solí uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání vytvoříme kompaktní… více o Švestkový věnec
Slané pečivo k vínu nebo jen tak: zpracujeme těsto, vyválíme plát, pomocí válečku přeneseme na plech (nemusí se… více o Tvarohové těsto naslano i nasladko
Do mísy vsypeme mouku,kypřící prášek a citronovou kůru.Poté přidáme mléko a olej a důkladně promísíme.Naplníme formičku… více o Marcipánové muffiny
Uleženou masovou náplň zabalíme do listů a vytvoříme závitky v podobě španělských ptáčků. Do kastrolu dáme tuk,… více o Sarma z Banátu
Těstoviny si uvaříme podle návodu na obale. Mezitím si nakrájíme česnek, balkánský sýr a klobásky. Klobásky na… více o Zapečené těstoviny s rajčaty, klobáskou a balkánem
Těstoviny uvaříme podle návodu. Na pánvi si rozehřejeme olej (ne moc!), osmažíme na něm dozlatova na kolečka… více o Těstoviny s citronovou omáčkou a kuřecím masem
Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník, který zasypeme žmolenkou, užmoulanou z napsaných ingrediencí.… více o Gata – listový závin se žmolenkou
Troubu předehřejeme na 120 stupňů, formičky vložíme do hlubokého plechu. Dáme vařit 1-2 liry vody, kterou budeme… více o Créme brulée
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.… více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Veškeré uvedené ingredience si připravíme hodinu až dvě před samotným pečením, aby získaly pokojovou teplotu. … více o Cheesecake čokoládový