Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15–20 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků současně s moukou. Plech vymažeme, vysypeme a těsto na něj 2 cm vysoko rozetřeme. V horké troubě upečeme dorůžova. Vychladlé těsto po povrchu polijeme citronovou polevou a než poleva oschne, nakrájíme.
Poleva: 180 g cukru prosijeme do misky, přilijeme lžíci vody, šťávu ze 2 citronů a umícháme dohladka lesklou polevu.
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky
1) Jako první si vezmeme jednu velikou mísu, do které si zaděláme těsto na korpus. Smícháme tedy všechny ingredience na…
více o Domácí želatinový koláč