Do umíchaného másla přidáme cukr, žloutky, citronovou kůru a třeme 15–20 minut. Pak přidáme tuhý sníh z bílků současně s moukou. Plech vymažeme, vysypeme a těsto na něj 2 cm vysoko rozetřeme. V horké troubě upečeme dorůžova. Vychladlé těsto po povrchu polijeme citronovou polevou a než poleva oschne, nakrájíme.
Poleva: 180 g cukru prosijeme do misky, přilijeme lžíci vody, šťávu ze 2 citronů a umícháme dohladka lesklou polevu.
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka